Brake

Våre arrangement i 2022

Høstløpet ble arrangert lørdag 24. september på Totland. Løypelegger var Atle Alvheim fra Fana, han hadde lagt 3 fine løyper til oss. Vi har nå endret til klasser med 10-årsgruppering i stedet for 5-års. I tillegg har vi innført Åpen-klasser i alle de 3 løypene slik at alle skal kunne velge den løypelengden de vil.

Vårløpet

Vårløpet ble arrangert mandag 09. mai i Stendskogen. Løypelegger var Dagfinn Hole fra BT. Denne gangen fikk vi låne Bjarghallen til bespisningen. 55 deltakere.

Våre arrangement i 2021

Vårløpet ble droppet dette året. Høstløp ble arrangert på Fløyen, men uten den tradisjonelle sosiale samlingen etter løpet. Gunnar Knudsen var løypelegger og arrangør.

Våre arrangement i 2020

Ingen løp ble arrangert i 2020 pga koronarestriksjoner.

Våre arrangement i 2019

Høstløpet

Ble arrangert søndag 29. september, løpene fant sted i Siljustøl-området. Løypelegger var Mari F. Johannesen fra Gular og 50 løpere deltok.

Vårløpet

Vårløpet ble arrangert mandag 17. juni på Halhjem, vi var så heldige å få låne lokaler i Halhjem barneskole. Løypelegger var Tommy Sævareid, Os O-klubb. 66 deltakere.

Våre arrangement i 2018

Høstløpet

Høstens Brakebeinerløp fant sted søndag 16. september 2018. 51 deltakere. Jan Arve Solli, Askøy var vår gode medhjelper på Ravnanger skole denne gangen også. Som vanlig hadde han tatt hånd om alt, og vi takker for flotte løyper og all god hjelp.

Vårløpet

Tilsammen 79 løpere deltok 11. juni i Ytrebygda. Fine løyper, lagt av Andreas G. Polden fra Gneist, og vi var så heldige å få låne Ytrebygda skole til servering og premieutdeling.

Våre arrangement i 2017

Høstløpet

Tilsammen 61 løpere møtte opp på Alvøen stadion søndag 10. september. Været kunne ha vært bedre, men vi fikk heldigvis benytte garderoben i Parkhuset til Loddefjord idrettslag. Fine løyper, lagt av Per Haugland, og deretter en hyggelig samling i Parkhuset etter løpet.

Vårløpet

Ble gjennomført på Totland 29. mai. Vi var så heldige at vi fikk låne Fanahytten, et perfekt sted for arrangementet vårt. Komiteen sender en stor takk til Magne Raadal i Fanas hyttekomite, både for at vi fikk bruke hytten, og for den hjelpen vi fikk fra han personlig under veis. Bra vær og fine løyper (lagt av Hanne Daltveit og Runa Almeland) gjorde også sitt til at det ble et vellykket arrangement.

Våre arrangement i 2016

Høstløpet

17. september forsøkte vi oss med søndag i stedet for lørdag, og det så ut til å passe bedre for de fleste, vi fikk økt deltakelse. De unge lovende, Andreas Dahle og Andreas Nysæter fra BT, sørget for fine løyper i Stendskogen, selv om kort-løypen denne gangen kanskje ble i letteste laget. I 2017 vil vi legge noe om slik at D60 og H70 flyttes fra Kort- til Mellom-løype. De som vil kan fremdeles løpe Kort-løypen ved å melde seg på i H/D Trim 2 km.

Vårløpet

13. juni ble vi tatt vel imot av ansatte på Fløirestauranten. Vi fikk låne lokaler, og vi fikk god hjelp til oppdekking og stolbæring av hyggelige hjelpere. Vi retter en stor takk til alle for måten vi ble tatt imot på. Og værgudene var også på vår side. Gunnar hadde laget morsomme løyper til oss alle i partiet rundt Fløirestauranten. En fin ettermiddag.

Våre arrangement i 2015

Høstløpet

Ble arrangert lørdag 19. september. 48 ivrige o-løpere i sin beste alder stilte til start i et noe "utrygt" vær. Heldigvis kom de verste skurene før start. Sverre Johan Nærheim hadde laget 3 fine løyper til oss, bare godord å høre fra deltagerne etter de kom i mål. Astrid har overtatt jobben med brakettene, noe hun utførte med glans, alle fikk! En stor takk til alle gode hjelpere.

Vårløpet

1. juni møttes vi på Ravnanger ungdomsskole. Jan Arve Solli fra Askøy o-lag hadde laget fine løyper til oss og sørget for at vi fikk bruke skolen til arrangementet. Der fikk vi nyte godt av alle fasiliteter, det er ikke hver gang vi får garderobe med dusj! Langløypen gikk på kartet Båteviksvatnet, mens de to andre løypene gikk på nærkart over Ravnanger, utg. 1996 og revidert i 2014. Vi hadde 70 deltakere på Askøy, og det er ikke dårlig med den værmeldingen som forelå. Men vi var heldige; litt vind men ellers opphold, vi kom oss fint gjennom løypene. Takk til Jan for medvirkning til et hyggelig arrangement.

Våre arrangement i 2014

Høstløpet

Høstløpet ble avholdt lørdag 13. september. Kart: Arboretet, utsnitt av Milde kartet, målestokk 1:5000. Samlingsplass og sammenkomst etter løpet på Hjellestad skole. Denne gangen var det Gneist som hjalp oss med løypene, løypelegger var Sturle Nordeide. Nydelig vær og glade deltagere, 62 i alt.

Årets vårløp ble arrangert mandag 02. juni, på Bjorøy.

Gunnar Knudsen var løpsleder og Vyacheslav Mukhidinov fra Varegg hadde lagt fine løyper for de 69 fremmøtte deltagerne. Været var også denne gangen upåklagelig, og det var tørt og fint i terrenget. Litt brake og noen sugende myrer måtte passeres, men alle kom seg vel til mål både med og uten tid. Etter løpet var det som vanlig sosialt samvær med vanlig oppdekning med godsaker fra "Brakebeinerbakeren". Takk til alle hjelpere, og en spesiell takk til Gunnar som samlet inn alle postene etter løpet.

Våre arrangement i 2013

Høstløpet

Årets høstløp fant sted lørdag 14. september i Langeskogen, løypelegger Dagfinn Hole. 62 løpere trosset silregnet og la ut på tur i Langeskogens krevende og våte skrålier. Det gjaldt å holde tungen beint i munnen og beina godt plantet i de rennende og mudrete stiene. Et skikkelig Vestlands-løp med andre ord. Dagfinn hadde lagt fine løyper til oss i delvis jomfruelig terreng i den nordlige delen av Langeskogen, - alle kom seg velberget i mål. Løpet ble avsluttet med kaffe og noe å bite i innendørs. Takk til alle hjelpere og til Minde skole for at vi fikk bruke deres lokaler.

Årets vårløp ble arrangert mandag 03. juni 2013, i Åstveitskogen.

Jakob Nygaard var løpsleder og Gunnar Knudsen hadde lagt greie løyper for de 72 fremmøtte deltagerne. Disse fordelte seg med 11 i langløypen, 25 i mellomløypen og 36 i kortløypen. Været var utmerket og det var tørt og fint å løpe. Etter løpet var det som vanlig sosialt samvær med vanlig oppdekning med godsaker fra "Brakebeinerbakeren". Astrid's jenter sørget som vanlig for serveringen og ble belønnet med en eske Mokkabønner. Jakob fikk assistanse av "ungjentene" Inger Lise, Katrine, Linda og Vibeke som sammen sørget for at premieutdelingen fulgte tredjedelsregelen.

Svein sørget også for at de som ikke hadde fått premie men oppfylte kravet for å få krus, fikk tildelt dette. Det så ut som det nye kruset falt i god jord hos dem som var så heldig å få dette, idet vi hadde tømt lageret for de gamle.

Tilslutt vil vi takke Marianne Nygaard som sørget for at alle postene ble tatt inn samme kveld.

Våre arrangement i 2012

Høstløpet ble arrangert lørdag 15. september, ved og i Skyttarhuset på Riple. En regnfull morgen forhindret ikke at 51 spreke veteraner stilte til start. Og værgudene sto oss bi, - oppholdsvær under hele arrangementet!

Vårløpet ble avviklet mandag 4. juni ved Alvøen skole, hele 82 startende stilte til start. Dessverre ble det litt problem med nok kart i kortløypen helt til vi tilfeldigvis kom over noen skjulte reserver. Resultatlister fra løpene ligger under menypunkt Resultater.